Wist u dat

Peter Bruining Edelmetaal iedere dag de actuele prijzen van de alliages op de homepage heeft staan? Zo heeft u de actuele prijzen altijd binnen handbereik.

Ga naar de homepage >>

Onze historie

In 1968 besloten wij, uit ontevredenheid met de kwaliteit van onze leveranciers, zelf onze zegelringen te gaan gieten. De specifieke eisen aan onze hoogwaardige zegelringcollectie maakten het gieten juist extra moeilijk. Poreusiteit, hardheid, etc. waren problemen die wij moesten oplossen. Moesten, want wij maakten in die jaren namelijk 25.000 massieve zegelringen per jaar. 

 

Wij zijn begonnen met een slinger gietmachine van Arno Lindner en een oven die aangestuurd werd door een ingenieuze schijf die tijd en temperatuur regelde. Veel moest gedaan worden op het gevoel. Maar wij bereikten wat wij nodig hadden, een perfect product. Een logische stap was dat P.J. Bruining edelmetaal ging gieten voor derden. Gieten doen wij als familie dus nu al zo’n 40 jaar. Een kostbare schat aan ervaringen die wij zorgvuldig koesteren om de allerbeste kwaliteit te garanderen.

 

Sinds 2008 werken wij samen met V & H from design to model uit Sint Anthonis, 2 jonge mensen die hun opleiding in Idar-Oberstein hebben gehad. Zij verzorgen 3D CAD designs (tekeningen) en het 3D wasplotten van uw ontwerpen. Hester Vonk Noordegraaf en Paul de Haas hebben de laatste tijd bewezen dat zij uitstekend bij ons passen, kwaliteit leveren en gewoon doen wat je belooft.

 

Nu, anno 2009, werken wij met de modernste apparatuur, op de proces pagina geven wij u een overzicht van ons machinepark. Alliages zijn geperfectioneerd en komen uit gespecialiseerde laboratoria. Wij blijven investeren in de beste apparatuur én onze medewerkers, want na 40 jaar maken onze mensen nog steeds het verschil.

 

Door deze samenwerking kunnen wij het hele traject, van idee tot en met het kant en klare sieraad, voor u verzorgen. In het voorjaar van 2009 krijgen wij de nieuwste apparatuur geleverd om platina te gieten en dan zijn wij helemaal klaar voor de komende jaren. Onze gietafdeling zal dan een aparte naam krijgen: `Peter Bruining Edelmetaal`.

 

CAD Design

Van schets tot sieraad

Naast de reguliere manier van het vervaardigen van sieraden is het nu ook mogelijk een model met 3D CAD Design te ontwikkelen.

lees verder >> line

Ons goud

Convenant Verantwoord Goud

Op 19 juni 2017 hebben wij het Convenant Verantwoord Goud ondertekend.

De goudsector in Nederland zet zich in voor een verantwoorde goudketen.

lees verder >>
Peter Bruining Edelmetaal | Tel. 023 - 531 9374 | Fax. 023 - 534 0781 | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Webdesign: Rox Media | Sitemap